درباره
خانه موزه خیمه شب بازی


خانه موزه خیمه شب بازی ایران ، تلاش دارد درقالب یک نهاد خصوصی به معرفی یکی از مهمترین هنرهای نمایشی عروسکی ایران بپردازد.خیمه شب باری در زمره میراث های ناملموس ایرانی دارای شهرت جهانی است.

این موزه بر آنست تا در راه حفظ و معرفی بیشتر این هنر دیرینه از طریق گرداوری اسناد و اثار مربوطه ، مستند نگاری و نگهداری اثآر ، کمک به پژوهشگران و اموزش خیمه شب بازی به هنرجویان برای تداوم این هنر گامی چند بردارد.

گشایش این موزه آغاز یک راه است ، برای تکمیل این مجموعه و معرفی جنبه ها و فنون این هنر از طریق برگزاری نشست ها ی تخصصی و کلاسهای آموزشی از همه اساتید و علاقمندان به این هنر دعوت به همکاری میشود تا در روایت معاصر خیمه شب بازی همراه باشند.

خانه موزه خیمه شب‌بازی ایردن یکی از شیرین‌ترین دیدنی‌های پایتخت است که حتما باید یک بار هم که شده از آن دیدن کنید.

این مجموعه، قسمت‌های مختلفی دارد، از موزه‌ی خیمه شب‌بازی گرفته تا کافه و برگزاری انواع دور‌ه‌های کتابخوانی، نمایشنامه‌خوانی و غیره.

کسی نمی‌داند که عروسک‌ها از چه زمانی و کجا و چگونه به‌وجود آمدند اما نمایش عروسکی، شب‌بازی یا خیمه‌شب بازی در ایران در زمان «بهرام گور» همزمان با کوچ بازیگران کولی هندی، متداول شد. در زمان قدیم این نمایش اعتبار ویژه‌ای داشت، در اصل نمایشی کمدی و انتقادآمیز بود و در مناسبت‌های شاد و در جشن‌ها برپا می‌شده است.

اولین خانه‌موزه‌ی خیمه‌شب‌بازی در تهران در اسفند ماه ۹۷ توسط «ستاره اسکندری» تاسیس شد تا تاریخ و ارزش این هنر را نشان دهد. این موزه سعی دارد تا در راه حفظ و معرفی بیشتر این هنر قدیمی از طریق گردآوری اسناد و آثار مربوطه، مستندنگاری و نگهداری آثار، کمک به پژوهشگران و آموزش خیمه‌شب‌بازی، برای تداوم این هنر گامی بردارد.

خانه فرهنگ‌وهنر مانا بنایی آجری و حدودا ۶۰ ساله محسوب می‌شود که با حفظ طراحی خودش، آن را مرمت و بازسازی کرده‌اند.معماری این ساختمان بعد از بازسازی، طراحی خودش را حفظ کرده است و تا حد امکان دست‌نخورده باقی مانده. عکس‌های قدیمی و بازمونده از صاحبان قبلی این ملک در قسمت ورودی به دیواره‌ها نصب شده و حس‌و‌حال عجیبی را منتقل می‌کند.

شما روی دیوارهای موزه خیمه بازی عکس‌های قدیمی و معرفی هنرمندان این ‌نمایش را می‌بینید. در رو‌زهای سه شنبه ساعت ۱۸.۱۵ می‌توانید اجرای نمایش خیمه‌ شب‌ بازی توسط سیاوش ستاری و گروه عروسکی ساینا را رایگان تماشا کنید. این موزه برای علاقه‌مندان به این ‌شاخه از هنرهای نمایش ‌عروسکی کلاس‌های آموزشی نیز برگزار‌ می‌کند، پس اگر عده‌ای را با صدای صفیر درحال گرداندن عروسک وسط موزه دیدید تعجب نکنید.

در ساختمان که وارد می‌شوید پله‌ها با موزاییک‌های طرح‌دار پوشیده‌ شده اند و دیواره‌های آجری بنا از همان ابتدای ورود، گرما و حس‌و‌حال نوستالژیکی را منتقل می‌کنند.

puppet_mu.jpg
mana-culture-logo-bw-2.png

بلوار کشاورز. خیابان وصال شیرازی. کوچه اسلامی ندوشن. پلاک ۶
کلیه حقوق وبسایت متعلق به خانه فرهنگ و هنر مانا می باشد

طراحی و اجرا رضا قاضیانی

Search

X

Right Click

No right click